Kā braukt ziemā

Kā braukt ziemāKad pienāk ziema, pienāk pirmās ziemas problēmas ar auto. Slidenais ceļš padara automašīnu gandrīz nevadāmu. Un nereti nepieredzējuši autovadītāji šādu laikapstākļu dēļ nonāk dažādās avārijas situācijās. Kā ir braukt ziemā?

Kopumā šādos “nelidojumos” laikapstākļos ar auto vēlams nebraukt. Labāk ir pagaidīt dažas dienas, un, lai pārvietotos pa pilsētu, varat izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus. Nu, ja jums ir jāiet, tad jums vajadzētu ņemt vērā šādus padomus.

Diezgan bieži snigšanu pavada bieza migla. Arī bez miglas redzamība uz ceļa nav iepriecinoša. Un vakara braucienos situācija kļūst vēl sliktāka. Šāda slikta ceļa redzamība nereti liek autovadītājiem braukt pēc atmiņas. Braucot ir jāatceras, kur atrodas galvenais ceļš vai kad sākas sekundārais ceļš. Tāpēc ar šādu redzamību mēģiniet noturēt spidometra adatu 40-70 km/h robežās. Ievērojot šādu ātrumu un piesardzību uz ceļa, ir pilnīgi iespējams nokļūt bez problēmām.

Tāpat nekad «nevelciet» ar vasaras riepu nomaiņu pret ziemas. Bet pat tad, kad jūsu automašīna tiek mainīta uz sezonu, neaizmirstiet, ka ziemā bremzēšanas ceļš gandrīz vienmēr būs garāks. Vasarā pietiek ar vienu bremžu pedāļa nospiešanu, un jūsu automašīna lēnprātīgi apstāsies. Lai apturētu automašīnu ziemā, ir pieslēgta pat ABS sistēma. Mēģiniet ziemā attālumu starp citām automašīnām palielināt par aptuveni trešdaļu vairāk nekā vasarā. Tātad avārijas bremzēšanas gadījumā jūs nodrošināsiet sev garu bremžu kluču.

Ziemā esiet īpaši uzmanīgs braukšanā. Ja jūtat, ka jums ir grūti tikt galā ar vadību, tad labāk nekārdiniet likteni un atturieties no jebkādiem braucieniem.
Novēlu tev veiksmi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info