Mercedes-Benz W203, C klase (pēcpārdošanas)

Mercedes-Benz W203, C klase (pēcpārdošanas)Pēc braukšanas un ekspluatācijas īpašībām M-B klases C modeļi īpaši neatšķiras no uzņēmuma dārgākajiem «brāļiem». Taču W203 ir viena svarīga priekšrocība – ļoti pieņemama līdzsvarota cena. Arī šoreiz ražotājs piedāvāja automašīnu dažādās virsbūves modifikācijās, lai aptvertu pēc iespējas plašāku potenciālo pircēju loku.

Līdzīga aina tika novērota arī automašīnas spēka nodaļā. Dažādās konfigurācijās zem motora pārsega tika uzstādīti vairāk nekā desmit dažādi dzinēji gan benzīna, gan turbodīzeļa. Populārākie ir benzīns ar jaudu 143, 163, 170 spēki, kā arī augstākā versija ar 218 spēkiem. Turbodīzeļu līnijā visaktīvāk tika pārdotas automašīnas ar 116, 143 spēku dzinējiem, kā arī R5, 170 spēku uzstādīšanu. Vairāk interesantu informāciju var atrast vietnē http://online-z.com/.

Transmisiju apkalpoja manuālā pārnesumkārba, 6 pārnesumi, un automātiskā pārnesumkārba, 5 pakāpieni. Mēs piebilstam, ka šīs klases automašīnām ražotājs pirmo reizi testēja patentētu visu riteņu piedziņas sistēmu.

Visos apdares līmeņos W203 bija labi aprīkots un nebija daudz zemāks par dārgākiem modeļiem. Pamata versijā bija pilnas jaudas piederumi, gaisa spilveni un ABS sistēmas, klimata kontrole, miglas optika, pretbuks, dinamiskais stabilizators. Dārgākā konfigurācijā ražotājs piedāvāja elegantu apdares iespēju, kas izteikta hroma un ādas detaļu klātbūtnē, zīmolu riteņu liešana. Visbeidzot, salona augšdaļā bija pārpilnība oglekļa šķiedras, un pati automašīna bija “apģērbta” ar zema profila riepām.

Zīmola ražošanas spēka agregātiem ir laika ķēdes piedziņa, par kuras uzticamību ar savlaicīgu apkopi nevar teikt. Tomēr pastiprināta uzmanība jāpievērš kompresoru dzinējiem, kuros tika uzstādīta viena ķēde, kurai ir nepatīkama īpašība izstiepties un dažreiz plīst, ja iekārta pastāvīgi strādāja ar lielu slodzi. Tāpat šajās instalācijās bija nepieciešams savlaicīgi nomainīt gaisa attīrīšanas filtru.

Pārējie dzinēji darbojas bez problēmām, vienīgais pārmetums ir kartera ventilācijas sistēmai un kloķvārpstas amortizatoram. Ir jāpievērš uzmanība aizdedzes sveču stāvoklim, pretējā gadījumā būs jāmaina lambda zondes sensors, īpaši novārtā katalītiskā neitralizatora gadījumos. Dīzeļdzinēji ir izturīgi un uzticami, lai gan darbības laikā jums būs jāmaina iesmidzināšanas sūknis un iesmidzināšanas sprauslas.

Visizplatītākā balstiekārtas atteice ir stabilizatora stieņi. Lodīšu gultņi un sviras iztur nedaudz ilgāk, tomēr pēc pārskatīšanas lietotāju sūdzības par šo problēmu praktiski ir izsīkušas. Bet amortizācijas elementi spēj darboties gandrīz divreiz ilgāk par deklarēto kalpošanas laiku. Aizmugurējās piekares dizains gandrīz neizraisa nekādas piezīmes.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info