Zīmols Patagonia

1965. gadā Ivons sadarbojās ar Tomu Frostu, lai atvērtu Chouinard Equipment. Deviņu sadarbības gadu laikā Frost un Chouinard ir pārveidojuši un uzlabojuši gandrīz katru pastāvošo kāpšanas rīku, padarot to stiprāku, vieglāku, vienkāršāku un funkcionālāku. Viņu devīze ir Antuāna de Sent-Ekziperī devīze: «Pilnība tiek sasniegta nevis tad, kad vairs nav ko pievienot, bet tad, kad vairs nav ko atņemt.» Patagonia jaku varat pasūtīt oficiālajā the-based.com vietnē, noklikšķinot uz saites.

Zīmols Patagonia

Patagonija

Kopš 1970. gada Chouinard Equipment ir lielākais kāpšanas aprīkojuma piegādātājs Amerikas Savienotajās Valstīs. Tas arī kļūst par lielu vides ienaidnieku, jo šis materiāls bojā akmeņus. Uzstādīšanas un noņemšanas laikā tām pašām trauslajām plaisām ir jāiztur atkārtoti āķa sitieni, un bojājumi ir smagi. Chouinard un Frost nolemj pārtraukt āķu pārdošanu. Šis ir pirmais nozīmīgais vides pasākums, ko esam veikuši.

1970. gada ziemā alpīnisma ceļojumā uz Skotiju Šoinards nopirka regbija kreklu, ko valkāja kāpjot. Šis krekls ir izstrādāts, lai izturētu regbija stingrību, un tam ir apkakle, kas neļauj materiālam iegriezties kaklā. Tas ir zils ar divām sarkanām svītrām, kas ierāmē dzeltenu krūškurvja joslu. Atgriezies Amerikas Savienotajās Valstīs, Šonards to valkāja, un viņa kāpšanas draugi jautāja, kur to var dabūt.

Laikā, kad visa alpīnisma kopiena paļaujas uz parastajiem kokvilnas, vilnas un dūnu slāņiem, lai absorbētu mitrumu, mēs meklējam iedvesmu (un aizsardzību) citur. Mēs domājam, ka Ziemeļatlantijas zvejnieku pamatelements, sintētiskā velūra džemperis, ir lieliski piemērots valkāšanai kalnos, jo tas ir izolējošs, bet necaurlaidīgs. Bet mums ir nepieciešams audums, lai pārbaudītu savu ideju, un to nav viegli atrast.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info